Tynninharjulla oleva lohjalaisten tuttu tanssipaikka Tanhuhovi on myyty

Vanhan Tanhuhovin ”hautajaiset” eli viimeiset tanssit lauantaina 29.4.2023

Lohjan Tanhuhovi on monipuolinen viihdekeskus ja ravintola, joka sijaitsee Lohjalla, Uudenmaan maakunnassa. Tanhuhovi on ollut toiminnassa jo yli 50 vuotta ja se on kerännyt suuren ja uskollisen asiakaskunnan ympäri Etelä-Suomen aluetta.

Yrittäjä Kjell Ahlfors on isännöinyt Tanhuhovissa tansseja ja kirppistä yhdeksän vuoden ajan. Nyt hän on myynyt tilat, ja viimeiset tanssit pidetään lauantaina 29.4.

Tanhuhovi on merkinnyt monelle lohjalaiselle eri asioita menneiden vuosikymmenten aikana. Se on toiminut viihdekeskuksena, tanssipaikkana, discona ja myyntipaikkana kirpputoritavaralle. Nyt Tanhuhovin tulevaisuus siirtyy seuraavalle luvulle nykyhetken toiminnan päättyessä huhtikuussa.

– Nyt on varmasti hetken outo tunne, kun tietää, että viimeiset tanssit ovat lauantaina 29.4. kun Sami Rosholm & Casanova tulee laittamaan tanssiväen liikkeelle. Vielä tässä on joka lauantai ennen sitäkin tanssit, mutta nuo 29.4. tanssi ovat sitten ne ”Tanhuhovin hautajaiset”, miettii Ahlfors.

Viimeiset tanssit pidetään lauantaina 29.4., kun Sami Rosholm & Casanova tulee laittamaan tanssiväen liikkeelle. Vielä ennen sitäkin on joka lauantai tanssit. Ahlfors on kysellyt tanssialan ihmisiltä useasti vuosien varrella mahdollisuuksia tulla Tanhuhoville tekemään laajempaa tanssitoimintaa ja tanssikursseja, mutta laajempaa ja jatkuvampaa tanssiin liittyvää palvelua ei Tanhuhoville saatu kotiutettua.

Tanhuhovin esiintymislavalla on nähty monet Suomen tanssimusiikin ykkösnimistä, ja välillä on nähty myös rokkia ja muita tapahtumia. Ahlfors kertoo olleensa tyytyväinen Tanhuhovin kasvuvauhtiin ennen koronaa, kun tansseissa kävi satoja tanssijoita. Korona kuitenkin pysäytti kaiken, ja tanssit eivät ole koronan jälkeenkään palanneet lähellekään entistä tasoa.

Suomalaiset lavatanssit

Suomalaiset lavatanssit ovat perinteinen tanssikulttuurin muoto, jota on harrastettu Suomessa jo vuosikymmenten ajan. Lavatansseissa tanssitaan yleensä perinteisiä tanssilajeja, kuten valssia, humppaa, jenkkaa, tangoa ja foxtrottia, mutta myös moderneja tanssilajeja on mukana.

Lavatansseja järjestetään ympäri Suomea eri tanssipaikoissa, kuten tanssiravintoloissa ja seurojen järjestämissä tapahtumissa. Monilla paikkakunnilla on myös omat perinteikkäät tanssilavat, joilla on oma tunnelmansa ja historia.

Suomalaiset lavatanssit ovat saaneet vaikutteita niin suomalaisesta kuin kansainvälisestäkin tanssikulttuurista. Suomalaisen lavatanssikulttuurin erityispiirteisiin kuuluvat muun muassa laulavan lavatanssimusiikin suosio, yhteisöllisyys ja rento ilmapiiri.

Lavatanssit ovat suosittu harrastus eri ikäluokkien keskuudessa, ja niissä kohtaavat niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin tanssijat. Lavatanssit ovat myös erinomainen paikka oppia uusia tanssilajeja ja kehittää jo olemassa olevaa taitoa.

Lavatanssit ovat monipuolinen ja viihdyttävä harrastus, joka tarjoaa hyvää liikuntaa ja mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin. Suomalaiset lavatanssit ovatkin tärkeä osa suomalaista tanssikulttuuria ja osaltaan vaalivat perinteitä ja yhteisöllisyyttä.

Vastaa