2017: TPG tavoittelee kasvua Euroopasta

TPG:n toimitusjohtaja Tuire Tuovinen odottelee jo malttamattomana uusien tilojen valmistumista. Taustalla Juha Kuosmanen työn äärellä.

Virkkalassa muutto uusiin tiloihin syyskuussa

Virkkalassa pääkonttoriaan pitävä Three Plus Group -konserni myi viime keväänä seitsemän klinikan Tuhatjalka-pieneläinklinikkaketjunsa. Kauppa lisäsi voimavaroja konsernin tietotekniikkayrityksen, FNS:n, palvelujen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Pieneläinklinikkaohjelmistoissa FNS tavoittelee ykkössijaa Euroopassa Provet Cloud -ohjelmistollaan.

Kasvua haetaan nyt monin eri keinoin. Isot yliopistosairaalat, isot klinikat ja klinikkaketjut kilpailuttavat ostonsa, keskisuuret klinikat perehtyvät vaihtoehtoihin netissä, esittelyjen avulla ja alan messuilla. Pienille klinikoille on tarjolla mahdollisuus kokeilla maksutta Provet Cloudia ottamalla se käyttöön suoraan netistä, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Tuire Tuovinen.

Yksi kasvun ilmentymä on tämän Virkkalan pisteemme muuttaminen tähän entisen Nordean tiloihin, jotka remontoidaan täysin lattioista kattoon. Remontissa olemme käyttäneet aiemmin hyväksi ja luotettavaksi havaittua Lohjan Raksia eli Juha Kuosmanen, joka on aiemminkin remontoidut meille kohteita hyvällä ammattitaidolla.

Uusiin tiloihin tulee omat työpisteet hallinnolle ja ohjelmoijille sekä neuvottelutilat. Lisäksi vanha keittiö on uudistettu nykyaikaiseksi, jatkaa Tuovinen.

Provetin markkinaosuus Suomessa on yli 80 prosenttia. Ruotsissa markkinaosuus kasvaa nopeasti Blå Stjärnan Djursjukhus:in sekä Evidensia-ketjun käyttöönottojen ja koulutuksien myötä. Viro ponnahti nousuun Tarton eläinlääketieteellisen korkeakoulun valittua Provetin. Edinburgissa Skotlannissa yliopiston eläinsairaala ottaa Provetin käyttöön syksyn aikana. Unkarissa ohjelman maahantuonnista vastaa TolnAgro-tukkuliike. Italiassa perusselvitykset on tehty, Espanjassa ja Ranskassa ne valmistuvat syksyn aikana. Ensimmäiset tarjouskilpailut ovat käynnistymässä. Tulokset näyttävät, miten Provet pärjää Etelä-Euroopan markkinoilla. Ajankohta kasvaa Euroopan markkinoilla on otollinen. Hankintoja tehdään nyt paljon.

Suomessa Provetista on käytössä Net-versio. Pian se on mahdollista vaihtaa Cloudiin. Suuri osa käyttäjistä tilaa vaihdon Cloudin tarjoamien uusien ominaisuuksien vuoksi. Provet Cloud on tehty monikieliseksi ja perusohjelmisto on englanninkielinen, koska käännökset englannista muille kielille ovat nopeita ja hinnaltaan edullisia.

FNS Diarium-ohjelmisto yleistyy Suomessa

Suomessa FNS:llä on Provetin rinnalla toinen oma tuote, terapiayrityksille tehty Diarium. Ohjelma sopii sekä suurille että pienille yrityksille, ja ohjelmiston käyttäjämäärät ovat kasvaneet nopeasti. Kanta-liitännän valmistuminen ennen pääkilpailijaa toi Diariumille selvän kilpailuedun. FNS:n kolmas tukijalka on räätälöidyt järjestelmät, jotka rakennetaan alusta loppuun asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Toimipisteet Virkkalassa, Espoossa ja Kuopiossa

Konsernin liikevaihto on tänä vuonna yli kolme miljoonaa euroa. Kasvua haetaan toiminnallisen kasvun lisäksi yritysostoista sekä ulkomailta että kotimaasta. Konsernissa työskentelee täyspäiväisesti nyt yli 50 henkilöä. Ennen klinikoiden myyntiä vakituisia työntekijöitä oli noin 110. Käytännössä tietotekniikkayritykseen rekrytoidaan lisää väkeä koko ajan palveluiden kehitystyöhön ja markkinointiin.

Emoyhtiö toimii Virkkalassa, minne valmistuvat uudet tilat entisiin pankin tiloihin. Samalla pankin kassaholvi tulee uuteen käyttöön palvelintilaksi. Virkkalassa työskentelee kymmenen henkilöä. FNS:n väestä pääosa, hieman yli 30, työskentelee Espoossa Innopolissa. Kuopion toimipisteessä on 8 henkeä. Toimipisteiden perustaminen ulkomaille tulee harkittavaksi pian Provetin kasvun myötä. Tähän saakka eri maissa on edetty edustajien avulla.

Virkkalan entisen Nordean tiloihin saamme myös Lounean valokuidun, jolla saamme muodostettua nopeat yhteydet Espoon palvelimiimme ja tarkoituksena on, että tiedot ovat useammassa paikassa ja näin varmistetaan, että tiedot eivät katoa, tapahtui sitten oikeastaan mitä tahansa, kertoo Tuovinen.

Vastaa