2017: E.Lammelan Kalustemarkkinointi Oy siirtyi seuraavalle sukupolvelle

Esko ja Solveig Lammelan jatkajiksi oman perheen lapset

E.Lammelan Kalustemarkkinointi Oy perustettiin jo 36 vuotta sitten Eskon ja Solveigin toimesta ja viimeiset muutamat vuodet ovat myös uudet vastuunkantajat ottaneet osaa yrityksen toimintaan.

– Tulin itse mukaan toimintaan neljä vuotta sitten ja ennen sitä E.Lammelan Kalustemarkkinointi käytti ulkopuolista asentajaa ja remontoijaa. Nämä viimeiset vuodet, kun olemme toimineet näin, että meiltä saa kaikki yhdestä paikasta eli sekä kalusteet että asennuksen, on töiden määrä lisääntynyt tasaisesti, kertoo Markus Tenhunen, toinen uuden sukupolven vetäjistä.

Markuksen vastuulla on kalusteiden asentaminen ja kohteiden remontointi

– Usein käy tekemässä myös mittaukset ja varmistusmittaukset. Käymme aina itse paikanpäällä mittaamassa halutun kalusteiden paikan, koska kaikki kalusteemme ovat mittatilaustyötä ja me otamme vastuun, että tilatut kalusteet sopivat paikoilleen sovitusti ja sovitussa aikataulussa, kertoo Markus.

– Yleensä projekti alkaa siitä, kun asiakas joko soittaa meille Markukselle remonttiasioissa 045-358 5955  tai minulle 050-573 1843, tai tulee ovesta sisään tänne Virkkalantien kalustenäyttelyymme. Totta kai, kun olemme toimineet näinkin kauan, monet asiakkaat soittavat vieläkin suoraan Eskolle, joka käy liikkeessä yhä tasaiseen tahtiin ja jatkaa töidentekemistä eläkkeeltäkin.

– Varsinaista tarjousta varten, käymme aina maksuttoman mittauskäynnin asiakkaan kohteessa sekä käymme asiakkaan läpi erilaiset materiaalivaihtoehdot ja sen jälkeen laskemme tarjouksen asennuksineen, kertoo Maria Tenhunen, joka Markuksen kanssa vetää nyt E.Lammelan Kalustemarkkinointi Oy:tä.

Palvelun ja laadun kautta

Koska jokainen asennus on erilainen ja jokainen kohde erilainen, tarkat mittaukset ovat tarpeen.

– Koska me vastaamme, että tehtaalta mittatilatut kalusteet sopivat asiakkaalle, me myös mittaamme kohteet ja asennamme kalusteet. Nykyään monesti käy myös niin, että asiakas tilaa meiltä samalla myös huoneen lattian, katon ja seinien remontin eli asiakas saa meiltä kokonaisremontin yhdestä paikasta, kertoo Markus.

Jokainen remontti on kokonaisuus, johon liittyy niin kohde, siihen piirrettävä ja suunniteltava keittiö, keittiön varustetaso ja valitut materiaalit, aikataulut, asennus ja muun remontin mahdollinen määrä, joten suoraan puhelinkyselyyn ”paljon teiltä maksaa keittiökalusteet” on vaikea vastata. Jokainen E.Lammelan toimittama keittiö- tai kylpyhuonekalusto tehdään mittatilaustyönä, eikä tuotteita ole suoraan hyllyltä saatavilla.

E.Lammelan Kalustemarkkinointi Oy tekee yhteistyötä Hämeenlinnassa toimivan Juliska-Kalusteen sekä Lapinlahdelta toimivan Mellano-kalusteiden kanssa eli Lammelalta saa vain suomalaisia laatukalusteita.

– Haluamme luottaa toimittajiimme ja siksi olemme alusta alkaen tukeutuneet suomalaiseen toimittajaan, ja näin tulemme toimimaan myös jatkossakin. Samalla tavalla kuin tulemme jatkossa tuottamaan ja toimittamaan samoja palveluita kuin aiemmin, jatkamme myös toimintaamme tässä Virkkalantie 8:ssa ja meiltä saa jatkossakin palvelua myös ruotsiksi ja tarvittaessa englanniksi ja saksaksi, lupailee Maria.

– Normaal tapauksessa keittiötoimitus kestää tilauksesta 2-6 viikkoa riippuen tehtaan toimitustilanteesta ja tämä on useimmalle asiakkaallemme ollut riittävä toimitusaika.

E.Lammelan oma Virkkalantien toimisto on avoinna aina arkisin kello 10-17 ja lauantaisin kello 10-14 ja sopimuksen mukaan Markus ja Maria ovat saatavilla myös muihin aikoihin.

– Ymmärrämme, että ihmiset käyvät töissä eikä välttämättä ehdi Virkkalaan aukioloaikoina, joten sopimuksesta voimme kyllä odottaa tai sopia vaikka suoraan tapaamisen kohteessa. Tämä on sitä meidän peruspalvelua asiakkaillemme, kertovat Markus ja Maria.

Näillä näkymin E.Lammelan Kalustemarkkinointi jatkanee vielä viidennellekin vuosikymmenelle.

Markus ja Maria Tenhunen ottivat vetovastuun E.Lammelan Kalustemarkkinointi Oy:stä nyt heinäkuussa.

Vastaa